Witczak Agata (1966- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Ostrzeszów Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(509)
Witczak Agata (1966- )
(-)
Krzyżanowski Julian
(379)
Konopnicka Maria
(326)
Otwinowska Barbara
(309)
Zarawska Patrycja
(276)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Kraszewski Józef Ignacy
(182)
Mickiewicz Adam
(181)
Jachowicz Stanisław
(159)
Słowacki Juliusz
(151)
Webb Holly
(141)
Sienkiewicz Henryk
(139)
Lech Justyna
(138)
Orzeszkowa Eliza
(134)
Rolando Bianka
(131)
Szal Marek
(128)
Graf Władysław
(121)
Czechowicz Józef
(119)
Marciniakówna Anna
(112)
Fabianowska Małgorzata
(111)
Liebert Jerzy
(105)
Dobrowolski Patryk
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Busquets Carlos
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(95)
Zarawska Patrycja (1970- )
(94)
Wilczek Piotr
(90)
Prus Bolesław
(89)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Marlier Marcel
(84)
Mróz Remigiusz (1987- )
(84)
Chotomska Wanda
(83)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(82)
Williams Sophy
(82)
Żeromski Stefan
(82)
Sandemo Margit
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Grimm Wilhelm
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Clark Brenda
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Stadtmüller Ewa
(75)
Steel Danielle
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Supeł Barbara
(74)
Zimnicka Iwona (1963- )
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Głowińska Anita
(71)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(71)
Syrokomla Władysław
(70)
Szulc Andrzej
(70)
Delahaye Gilbert
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Drabik Wiesław
(68)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(68)
Olejnik Donata
(68)
Kolberg Oskar (1814-1890)
(67)
Lange Antoni
(65)
Cholewińska-Szkolik Aniela
(64)
Możdżyńska Aldona
(64)
Wojnakowska-Jabłońska Paulina
(64)
Mazan Maciejka
(63)
Steel Danielle (1947- )
(63)
Włodarczyk Barbara
(63)
Courths-Mahler Jadwiga
(60)
Fabisińska Liliana (1971- )
(60)
Anders Irene
(59)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(58)
Keff Bożena
(58)
Kolberg Oskar (1814-1890). Dzieła wszystkie
(57)
Rozwadowski Stanisław
(57)
Sandemo Margit (1924- )
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Astley Neville
(56)
Drewnowski Jacek
(56)
Fabisińska Liliana
(56)
Kledzik Emilia
(56)
Mortka Marcin (1976- )
(56)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(56)
Tuwim Julian
(56)
Zimnicka Iwona
(56)
Chomicz-Dąbrowska Lucyna
(55)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Akrylamid
(1)
Alergeny
(1)
Alergeny gorczycy
(1)
Alergeny jaja
(1)
Alergeny mięsa mięczaków
(1)
Alergeny mleka krowiego
(1)
Alergeny orzechów
(1)
Alergeny orzechów ziemnych
(1)
Alergeny pokarmowe
(1)
Alergeny pszenicy
(1)
Alergeny ryb
(1)
Alergeny selera
(1)
Alergeny sezamu
(1)
Alergeny skorupiaków
(1)
Alergeny soi
(1)
Alergeny łubinu
(1)
Alkaloidy
(1)
Aminy biogenne
(1)
Awidyna
(1)
Azotany
(1)
Białka
(1)
Białka glutenu
(1)
Białka prionowe
(1)
Biogenne aminy
(1)
Biosynteza
(1)
Chlorek sodu
(1)
Cholesterol
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Fermentacja mlekowa
(1)
Fityniany
(1)
Food Defence
(1)
Ftalany
(1)
Fungicydy
(1)
Gambierol
(1)
Glikacja
(1)
Glikozydy
(1)
HACCP
(1)
Herbicydy
(1)
Insektycydy
(1)
Jad kiełbasiany
(1)
Kwas szczawiowy
(1)
Lektyny
(1)
Lipidy
(1)
Maitoksyna
(1)
Metale ciężkie
(1)
Mleko i jego przetwory
(1)
Nicienie
(1)
Nienasycone kwasy tłuszczowe
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Obróbka cieplna
(1)
Obróbka żywności
(1)
Pasożyty
(1)
Pasożyty ryb
(1)
Pestycydy
(1)
Polichlorowane bifenyle
(1)
Poliole
(1)
Presuryzacja
(1)
Produkty niefermentowane
(1)
Produkty regulacyjne
(1)
Sacharydy
(1)
Siarczany
(1)
Smażenie
(1)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(1)
Substancje słodzące
(1)
Syropy skrobiowe
(1)
Toksyny bezkręgowców morskich
(1)
Toksyny biologiczne
(1)
Toksyny grzybów kapeluszowych
(1)
Toksyny mineralne
(1)
Toksyny ryb
(1)
Ultradźwięki
(1)
Zagrożenia zdrowotne
(1)
Zasady żywienia
(1)
Zatrucia
(1)
Zatrucia cyklopeptydowe
(1)
Zatrucia gastrotoksyczne
(1)
Zatrucia koprynowe
(1)
Zatrucia muskarynowe
(1)
Zatrucia neurotoksyczne
(1)
Zatrucia orellaninowe
(1)
Zatrucia psychotropowo-neurotoksyczne
(1)
Zatrucie cytotokstyczne
(1)
Związki chemiczne
(1)
pH
(1)
Żywienie
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrzeszów Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej